Re-integratiebegeleiding

Re-integratiebegeleiding gaat een rol spelen als uw medewerker langer dan 6 weken arbeidsongeschikt is. Volgens de Wet Verbetering Poortwachter zijn u als werkgever en uw werknemer vanaf die tijd verplicht om inspanningen te leveren tijdens de hele periode van arbeidsongeschiktheid. Naast goede begeleiding moet u een dossier over het ziekteverzuim opbouwen. Vorstenbosch & Van Tol kan u hierbij veel handen uit werk nemen en voorkomen dat u bij 2 jaar arbeidsongeschiktheid een loonsanctie van het UWV krijgt opgelegd.

Onze begeleiding

We beginnen onze re-integratiebegeleiding met een uitgebreid intakegesprek. Dat houdt in dat we afzonderlijk met u als werkgever en uw werknemer een gesprek hebben. Op basis daarvan stellen we een op maat gemaakt trajectvoorstel met bijpassende begroting op.

We toetsen regelmatig de inzet en motivatie van uw werknemer. Hij of zij heeft verplichtingen; een daarvan is het meewerken aan het re-integratietraject. Daarbij komt dat de inzet van uw medewerker voor een groot deel het succes van het traject bepaalt.

Adequate aanpak

Bij ons bent u verzekerd van een adequate aanpak. Als we ervan overtuigd zijn dat het ziekteverzuim van uw medewerker langer dan 6 weken gaat duren, starten we direct - dus binnen de eerste 6 weken - met onze re-integratiebegeleiding.

Langetermijnoplossing

We gaan bij het re-integratietraject voor de langetermijnoplossing. Hierdoor voorkomen we dat uw medewerker opnieuw (langere tijd) arbeidsongeschikt wordt.

Onze werkwijze

Door onze werkwijze blijven uw medewerkers duurzaam inzetbaar.

  • We zijn daadkrachtig, flexibel, snel en proactief.
  • We hebben een persoonlijke aanpak.
  • Iedere klant, iedere werknemer vraagt om een specifieke benadering.
  • We werken samen met een groot aantal (nationale) professionals waardoor we van vele markten thuis zijn.

Direct met een specialist spreken?

U wilt meer info over onze re-integratiebegeleiding? Wij staan u graag te woord

Laat ons u terugbellen