Vorstenbosch & van Tol arbodienst Den Bosch

Intermediairs Re-integratie & Verzuimbegeleiding

Even voorstellen

Margaret van de VorstenboschMargaret van Rixtel

Margaret is mede-eigenaar van Vorstenbosch & Van Tol en casemanager. Ze begeleidt klanten bij verzuim en re-integratie van zieke medewerkers; ze verzorgt de WIA-dossiers en onderhoudt contacten met het UWV en verzekeraars. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de financiën van Vorstenbosch & Van Tol.

Verlengstuk mkb

"Ik zie me als een verlengstuk van het mkb op het gebied van arbo-beleid", zegt ze. "Het komt voor dat deze bedrijven geen HR-manager in dienst hebben. En als die er wel is, is ziekteverzuim wel een onderdeel van hun takenpakket, maar is er behoefte aan ondersteuning door professionals. Ik zorg ervoor dat de werknemers adequaat begeleid worden; dat het verzuimrisico omlaag gaat en dat daardoor de kosten van de werkgever afnemen."

Groot netwerk

Voordat Margaret voor zichzelf met Vorstenbosch & Van Tol begon, werkte ze jarenlang bij een arbodienst in de bouw. "Hier heb ik mijn kennis en netwerk vergroot. Daarvan pluk ik nu de vruchten bij Vorstenbosch & Van Tol. Ik werk samen met verschillende deskundigen op het gebied van ziekteverzuim en weet hoe belangrijk het is om correct en snel te communiceren met partijen."

"Om weer helder te kunnen zien, hoef je vaak alleen van perspectief te veranderen."

Drive

"Mijn grootste drive is om er samen met werkgever en werknemer goed uit te komen. Om beperkingen om te zetten in mogelijkheden en deze optimaal te benutten. Zodat er een win-winsituatie ontstaat. Daarnaast haal ik veel energie uit de contacten die ik met werkgevers en werknemers heb."


Gaby van TolGaby Bömers

Gaby is mede-eigenaar van Vorstenbosch & Van Tol en HR is haar expertise. "Ik richt me vooral op het arbeidsgerelateerde ziekteverzuim van medewerkers en HRM-vraagstukken. Ik luister naar het verhaal van de medewerker en probeer weer balans te krijgen in de relatie tussen werkgever en werknemer. Ik bijt me graag vast in de zaak en laat pas los wanneer beiden tevreden zijn met de oplossing."

Coaching

Naast verzuimbegeleiding coacht Gaby managers van het mkb. Ze leert managers onder andere hoe je (zakelijker) leiding kunt geven. Hoe je je medewerkers motiveert en hoe je met een (arbeidsongeschikte) medewerker communiceert. Ook coacht Gaby medewerkers in het communiceren met hun leidinggevende zodat ze zich beter kunnen profileren. Dit bevordert de werkrelatie.

Werkervaring

Voordat Gaby Vorstenbosch & Van Tol opstartte, deed ze werkzaamheden op het gebied van HR voor de NS. De laatste jaren bij de NS legde ze zich vooral toe op ziekteverzuim en WAO (nu: WIA).

Typisch Gaby

"Ik bied klanten en medewerkers een luisterend oor. Ik ben persoonlijk in mijn benadering en kom graag met een oplossing. Daarbij komt het voor dat ik mijn brede netwerk van deskundigen - denk daarbij onder andere aan jobcoaches, advocaten en mediators - inschakel."

"Als je van je hobby je werk maakt, hoef je nooit meer te werken."

Boost

Gaby heeft van haar hobby haar werk gemaakt. "Ik krijg er veel energie van om mensen te helpen, om werkgever en medewerker bij elkaar te brengen. Dat geeft me een enorme boost. Ook het persoonlijke contact met klanten en werknemers is voor mij onmisbaar."


Chantal van Veghel

Chantal heeft het Team Vorstenbosch & Van Tol in 2018 versterkt met haar HR kennis en regelegeving rondom Wet verbetering Poortwachter. Door haar jarenlange werkervaring op dit gebied, is zij een waardevolle aanwinst als casemanager met taakgedelegatie. 

Contact met mensen

"Ik vind het contact met mensen, en dan vooral het op weg helpen van mensen, het leukste aan mijn werk. Daarbij houd ik er rekening mee dat zowel werkgever als werknemer bij mijn advies gebaat zijn. Verder is mijn werk erg afwisselend; geen dag is hetzelfde."

"Door persoonlijke aandacht wordt de verzuimduur verkort."