Home | Vorstenbosch & Van Tol

Intermediairs Re-integratie & Verzuimbegeleiding

Werkdruk mag geen werkstress worden

Heerst er in uw bedrijf een forse werkdruk? Voor sommige werknemers is dat een uitdaging. Maar er zijn ook werknemers die eronder lijden. Zij kunnen door een te hoge werkdruk overspannen raken, een burn-out krijgen en zich ziek melden.

Het is dus belangrijk dat u herkent wanneer de werkdruk voor werknemers ongezond hoog is. Werknemers die onder hun niveau werken of routinematig werk verrichten, kunnen overigens in plaats van een burn-out een zogeheten bore-out krijgen. De symptomen zijn hetzelfde! Fysiek kunnen werknemers die lijden onder de werkdruk in uw onderneming last krijgen van oververmoeidheid, zweten, beven, huilen, hyperventileren, huiduitslag en schommelingen in hun gewicht. Ze kunnen bovendien vaker of langer last hebben van verkoudheid, hoofdpijn of griep.

Op het emotionele vlak kunt u overmatige stress bij werknemers herkennen aan een gebrek aan motivatie, prikkelbaarheid, agressie, angst, slechte concentratie, vergeetachtigheid, sarcasme of besluiteloosheid. Ook aan veranderingen in het gedrag van de werknemer kunt u merken dat een werknemer stress heeft.

Er moeten bij u alarmbellen gaan rinkelen als een werknemer achterstand in werk oploopt, veel overuren maakt, nauwelijks pauze neemt, onzorgvuldig werkt, zijn prioriteiten niet op een rijtje heeft, bij het minste of geringste helemaal van de wijs raakt of zich afzondert van de rest. Als u dergelijke symptomen constateert, moet u met de betreffende werknemer in gesprek gaan. Meestal kunt u hem relatief eenvoudig helpen door met werkzaamheden te schuiven of (tijdelijk) zijn prioriteiten voor hem te bepalen.